Brigitte Bardot 85

A "sex melletti" színésznő

2019. szeptember 28. - hacsa.

"Talán színésznőről még soha annyit nem írtak össze, mint Brigitte Bardot-ról... havonta 10—12 millió szóban foglalkoznak vele a nagyvilágban... kétségtelenül a filmtörténet eddigi legerősebb sztármítosza." Ezt írták sikerei csúcsán a fölszabadult szexualitás első számú szimbólumáról. (Magyar Ifjúság, 1963. november 30.)

Tovább

A boldog sikoly és a fojtás

Dr. Veres Pál - az ország szexdoktora

Egy lány teherbe esett. Úgy védekeztek, hogy a fiú vette be az antibébi tablettát. Egy 14 éves lány azt hitte, teherbe esett. Mert a buszon hozzányomult egy férfi, és eztán nem jött meg a menzesze. Nem tudta, hogy ha még nem menstruál, akkor az "elmaradása" nem a terhesség jele. A szextudatlanság hihetetlen mélységei tárultak fel a szexdoktornak küldött levelek tízezreiben. 

Tovább

A háború nulladik napja

1939. szeptember elseje a magyar sajtóban

Hajnalban kitört a világháború. De erről Magyarországon még a délutáni lapok sem tudtak. Erdélyben a másnap reggeliek sem. Ki azt írta, jó esély van, ki azt, alig van már esély a béke megőrzésére. Remény és rettegés. Rettenetesen izgalomban volt az ország. A háborús cenzúra bevezetése előtti napon még élesen kiütköztek a politikai nézetkülönbségek. De a legpesszimistábbak sem tudtak elég pesszimisták lenni.

Tovább