Arcanum blog

Könnyebb ma megfejteni egy százéves rejtvényt?

Képtalányokból válogattunk

2021. augusztus 25. - arcanum admin

A képrejtvény az újságok állandó kelléke, jól mutatja népszerűségét, hogy azonnal folytatta diadalútját az interneten is. Az Arcanum segítségével most visszatérünk a vizuális műfaj, a „képtalány” gyökereihez.

Tovább

Mit jelent valójában az Adidas név?

Két testvér, két sportmárka

Az egyik legismertebb sportmárka története egy német kisvárosban, Herzogenaurachban kezdődött. Adolf Dassler rajongott a sportokért, és bár péknek tanult, végül kézzel készített sportcipőket gyártott a család fürdőszobájában, majd egy napon megalapította saját márkáját. Hivatalosan ma 72 éves az Adidas AG. De honnan származik a név és mit jelent? Az Arcanumban utánanéztünk és érdekes részleteket találtunk.

Tovább

"Bűnözni csak tisztességesen és becsületesen..."

Donászi Aladár - a hidegvérű gyilkos és öngyilkos (1954-2001)

2021. augusztus 10. - hacsa.

A magyar kriminológia leghidegvérűbb gyilkosa gyilkolta meg magát húsz évvel ezelőtt, 2001. augusztus 10-én a sopronkőhidai börtönben. Brutálisan. 15 centiméter hosszan húzta meg a pengét a nyaki ütőerén és izmain át. Kétszer.  Gyilkostársa augusztus 12-én ünnepli hetvenedik születésnapját. Zsinórban huszonhetedszer a börtönben. A "győri gyilkos", a "skálás gyilkos", a "vadászgyilkos", egyenként is évekig izgatta a közvéleményt. Ő, Donászi volt mindegyik. 

Tovább

A dús kebel története a kenőcstől a szikéig

A jó megjelenésnél nincs fontosabb

A szépség felértékelődött és egyenesen elvárás lett, hiszen a magánéletben és munkahelyi versenyben is csak úgy felelhetünk meg igazán, ha ideális külsővel rendelkezünk – foglalhatnánk össze azt a hamis ideált, ami napjainkban természetesnek számít. De ez valóban csak a mai kor hozadéka?

Tovább
süti beállítások módosítása