Arcanum blog

Johnny Deppnek nincs szerencséje a szerelemben

A sajtónak nyíltan beszélt magánéleti nehézségeiről

2022. május 18. - arcanum admin

A hírek világában most Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalása szórakoztatja a témára fogékony olvasót. A színész elvesztett hírnevéért küzd, bizonyítani szeretné, hogy valójában egykori felesége követett el ellene családon belüli erőszakot, nem pedig ő.

Az előzményeket ismerjük: pár év viharos szerelem és a gyors válás után Amber Heard családon belüli erőszakkal vádolta meg volt férjét, akit aztán azonnal leírt a szakma, szerepeket vettek el tőle és hírnevét erősen megtépázta a volt feleség állítása. Hamarosan a bíróságon kerül pont az ügy végére, és úgy tűnik, hogy Depp akár nyerhetne is, a közvélemény Amber Heard-öt legalábbis már teljesen leírta a bíróságon tett vallomásai nyomán. Ugyanakkor újabb részletek derültek ki, melyek szerint Depp valóban bántalmazta feleségét. Megnéztük az Arcanumban, mit találunk Johnny Depp zsákutcába jutott magánéletéről.

johnny.jpg

Népszava, 2005. 08. 17.

„A két végén égetett gyertyalétezés szimbóluma és hordozója: a rock”

Depp valójában könnyűzenei pályán indult el, anyjától 12 évesen kapott egy gitárt, és esze ágában sem volt színészként dolgozni, zenekart alapított és többféle formációban is a közönség elé lépett. A 80-as évek végére a tinik bálványa lett, hirtelen néhány tévésorozatban és a jól ismert Rémálom az Elm utcában című filmben találta magát. A 90-es éveket a Cry-Baby című musicallel kezdte és már nem volt megállás. Ekkor kezdtek írni róla a magyar lapok is, féktelen magánéletéről egyre többet megtudhattunk, és szerelmi életét is szívesen csócsálta a sajtó.

„A Cry-Baby a modernizált Rómeó és Júlia-musical, a West Syde Story tovább csavart, kiteljesített variációja. A square-k és a drape-k a két öltözékben, mentalitásban eltérő teenager csoport engesztelhetetlen harcait látjuk 1951-ben (szintén Baltimore-ban). Az abszolút győztes: az intenzitás, a két végén égetett gyertyalétezés szimbóluma és hordozója: a rock. A lázadó drepe fiút, aki beleszeret a konformista square lányba Johnny Depp, a tinik kedvelt sztárja alakítja. …Depp teljesítette Waters maximalista elvárásait, megjelent nála egyszerre a dolgok színe és fonákja, így elhisszük nekik azt is, hogy az őrült száguldás, a beat életvitel a mindent elpusztító idő elleni küzdelem egyetlen esélye. De azt is, hogy a túlfokozott életvitel igazi szimbóluma a halál angyala.” (Pesti Hírlap, 1990. 10. 08.

Winona forever!

A Világ Ifjúsága, 1992. 2. számában már olvashatunk a hatalmas – és persze se veled, se nélküled - szerelemről, amely Winona Ryderhez fűzte. Kapcsolatuk két és fél évig tartott, ám az alábbi részletekből kiderül, hogy egyáltalán nem volt problémamentes.

„Nagy szerelme Johnny Depp-pel két és fél éve kezdődött. Egy barátjuknál találkoztak. Szerelem lett az első pillantásra! Vettek egy házat San Franciscóban és egy műteremlakást New Yorkban. Az utóbbi inkább raktárnak való, ahol a kettőjük által összegyűjtött holmikat tárolják. Johnny szereti Elvist. Rengeteg lemeze és még több könyve van az énekesről. Eljegyezte Winonát. Amikor együtt laknak, ő készíti a reggelit: tojást, burgonyapürét, szalonnát, pirítóst és kávét.

Winona egy interjúban tagadta, hogy a Keresztapa III. forgatásán összekapott Johnnyval, mert a fiú forrón flörtölt egy másik színésznővel, így magyarázkodott: - Igaz, kiszálltam, de ez nem miatta történt. Egyszerűen teljesen kimerültem. Hátam mögött volt az Edward, az ollókezű, amelyben Johnny főszerepet kapott. És még az idegeimben éreztem A hableányokat... Azután Rómába repültem, hogy a Keresztapa III.-ban játsszam. Ott összeestem. Orvost hívattak, aki a megfeszített munkától keletkezett árnyékot vett észre a tüdőmön.” (Világ Ifjúsága, 1992. 2. szám

vilagifjusaga_1992-1612572181_pages56-56.jpg

Világ Ifjúsága, 1992. 2. szám

„Szeret, nem szeret, szeret... Ez végtelen „játéknak” tűnik Johnny Depp életében. Nemkülönben a 21 Jump Street tévésorozatban. És Winona Ryder életében. Most úgy látszik, hogy a „Tündérkirály”, ahogyan Johnny szerényen nevezi magát, és ő ismét kibékült. - Még most is viselem tetoválását a bőrömön. A tetoválás így szól: Winona Forever (Winona mindörökké) – mondja Johnny. Nem dobtam el az eljegyzési briliánsgyűrűjét - mondja Winona.

...A bennfentesek azonban nem hisznek abban, hogy Winona és Johnny között végleg rendbe jönnek a dolgok,” (Világ Ifjúsága, 1992. 2. szám

Visszasírja legújabb (volt) szerelmét: „Ez volt életem legrosszabb döntése”

Hat évvel később sem jött zavarba, amikor legújabb szakításáról beszélt az újságíróknak. Kate Moss szupermodellt siratta éppen. A Képes Európa, 1998. 07. 22-i számából kiderül, hogy ez a kapcsolat sem volt éppen zökkenőmentes.

kepeseuropa_1998_26-38-1586986082_pages192-192.jpg

Képes Európa, 1998. 07. 22.

„- Ez volt életem eddigi legrosszabb döntése - ismerte be a közelmúltban Johnny. - Hagytam, hogy a munkám mindig fontosabb legyen, mint Kate, s amikor rádöbbentem, hogy mit veszíthetek, akkor már nem volt visszaút. Csak ültem a telefon mellett, és a szívem azt súgta, hogy tárcsázzam az ő számát, s kértem, hogy kezdjük újra. De egyszerűen nem volt bátorságom hozzá. Egy héten át nem mozdultam ki a lakásból, egy hétig sirattam a kapcsolatunkat. Csak magamat okolhatom azért, hogy elvesztettem Kate-et. Sokszor rajta töltöttem ki a mérgemet.

Például akkor is, amikor a The Brave című filmet forgatta, aminek írója és főszereplője is volt, s nem úgy ment a munka, ahogy szerette volna. - Soha többé nem engednék meg magamnak ilyet, senkivel szemben, pláne nem azzal a nővel szemben, akit a világon a legjobban szerettem.

Johnny Depp viselkedése és döntése azért is lepte meg akkoriban nagyon a filmvilágot, mert nem titkolta, hogy az angol topmodellel szeretné leélni az életét, s tőle szeretne gyerekeket. S miközben viharos közszerepléseivel megbotránkoztatta a világot, mindig elérzékenyülten mondogatta, hogy nagyon jó apa lenne. Tavaly azonban elszalasztotta a lehetőséget, Kate Mosst elengedte, s most bánja csak igazán akkori döntését.

- Bevallom, félek, hogy soha többé nem találok olyan asszonyt, aki társam, a gyermekeim anyja lehetne. Most úgy érzem, Kate volt az igazi és végzetes hibát követtem el, amikor őt elengedtem.”  (Képes Európa, 1998. 07. 22.

Az a mostani bírósági tárgyaláson is bizonyítást nyert, hogy Depp gyerekkora igen nehéz volt. Nárcisztikus anyjával nehéz volt az élet, folytonos költözéssel és érzelmi bizonytalansággal kellett megküzdenie.

„- Az egész gyermekkorom ott van néhány dobozban a garázsban. Pár tucat fénykép, néhány játék, apró tárgy, ez mindenem, ami a fiatalkoromból maradt - mondta Johnny, aki ma már hárommillió dolláros házban él Hollywoodban, és tízmillió dolláros szerepajánlatokat kap.

…Szeretetéhségével magyarázza, hogy nagyon korán, már húszéves korában feleségül vett egy sminkmestert, Lori Allisont. A kapcsolat persze válással végződött. De nem ez volt az egyetlen rossz döntés Depp életében. Remek szerepeket is elutasított.

…De térjünk vissza írásunk kezdetére! Senki sem tudja, vajon mit jelent, hogy Johnny Cannes-ban Kate Moss-szal az oldalán jelent meg. Lehet, hogy újra fellobbant a régi láng?

- Az én szívemben ki sem aludt a tűz - válaszolta Johnny -, Kate azonban egyelőre nem akarja újrakezdeni. Még nem tudtam rábírni, hogy forgassuk vissza az idő kerekét, csupán velem akart lenni Cannes-ban, amikor bemutatják az új filmemet. Sajnos azonban ez nem jelenti azt, hogy újra egy pár vagyunk, amit rettentően bánok, mert mindjárt harmincöt éves leszek, s rajta kívül még egyetlen nőt sem ismertem, akivel le tudnám élni az életem.” (Képes Európa, 1998. 07. 22.

Hollywoodban tombol a szabad szerelem

A sztárok élete a filmvásznon kívül is elég kalandos tud lenni, a Képes Európa, 1998. 08. 18-i száma kendőzetlenül ír a szabados életről, amely a közeget jellemezte akkoriban. Csoda, hogy Depp folyton megtalálta az igazit, aki aztán mégsem volt az?

„A modern Babilonban a szex az úr. Olyan könnyen házasodnak és válnak, mint ahogy más fehérneműt vált. ...Hollywood, Kalifornia. A város ahol gyorsított tempóban zajlik a szerelem. A világon itt a legmagasabb a válások aránya. Itt tiszavirág-életűek a viszonyok. Kudarcba fulladnak a nagyra törő álmok, lakóinak egyetlen hitvallása: forgatok, tehát vagyok - és a forgatásért bármire képes lennék.

Ha elnézzük a forgatások szeszélyei szerint összeboruló és szétváló párokat, az az érzésünk, hogy itt mindenki fut a szerelem után, de soha senki nem éri utol. …Johnny Depp, a rebellisnek kikiáltott színész egyébként végre megtalálta a boldogságot, éppen ideje volt... (Képes Európa, 1998. 08. 18.

 Ha olvasgatnál az Arcanum adatbázisában, nézd meg az előfizetési lehetőségeket!

És végre eljött az igazi!

Persze kiderült, hogy sem Winona, sem Kate, sem pedig az összes többi barátnő nem az igazi. Jött azonban Vanessa Paradis, aki tényleg az örök szerelem lehetett (volna) Deppnek. Ám ez sem volt egyszerű kapcsolat. Az újságokból kiderül, hogy erősen hullámzott, Depp folytonos bizonytalanságban élt, úgy tűnt, hogy képtelen elköteleződni. A francia származású énekesnővel sosem házasodott össze, pedig két gyerekük is született, Deppnek azonban nehezére esett hűséges társként és apaként megfelelni az elvárásoknak. Néhány évig mégis úgy tűnhetett, hogy minden jóra fordul - aztán mégsem.

„Nos, úgy tűnik, hogy Johnny magánya nem tartott sokáig. A legfrissebb párizsi jelentés szerint A kilencedik kapu most zajló franciaországi forgatása során Johnny Depp menthetetlenül beleszeretett a huszonöt éves francia énekes-színésznőbe, Vanessa Paradis-ba. A Roman Polanski rendezte film stábjának egyik párizsi vacsoráján találkoztak, s a szemtanúk szerint első pillantásra mindketten szerelmesek lettek. Ma már közösen bérelnek lakást a Montmartre-on. Bánatukra azonban keveset lehetnek együtt, mert Johnny forgat, Vanessa pedig Rómában és francia városokban koncertezik.” (Képes Európa, 1998. 08. 12.

nepszava_1999_06_pages325-325.jpg

Népszava, 1999. 06. 23.

„Vanessa Paradis számára az élet nem mindig paradicsomi. A 26 éves amerikai popcsillagocska ugyanis kénytelen elviselni kedvese, Johnny Depp kicsapongásait, amelyek - állítják a pár közeli ismerősei - igen sűrűn előfordulnak. Legutóbb például e hét végén, minthogy a 36 éves hollywoodi szívtipró ahelyett, hogy otthon, barátnőjével és két hónapos kislányával lett volna, a párizsi „Man Ray” nevű exkluzív diszkóban múlatta az idejét Kate Moss topmodell társaságában.” (Népszava, 1999. 07. 26.

magyarszo_2004_02-1580762463_pages182-182.jpg

Magyar Szó, 2004. 02. 12.

„Johnny Depp szenved. Ezúttal nem a filmvásznon, hanem a való életben, minthogy nem tud dűlőre jutni. Az amerikai színész két hölgy között őrlődik, s képtelen az elhatározásra. A Don Juan de Marco megszemélyesítője a mindennapokban a jelek szerint sokkal határozatlanabb, mint a celluloid világában. Míg a vásznon könnyedén vette az akadályokat és hagyta maga mögött a hölgyeket, addig most képtelen eldönteni, hogy visszatérjen-e New Yorkban lévő kedveséhez, Vanessa Paradis énekesnőhöz, avagy maradjon ott, ahol van - Párizsban - és azzal, akivel - Kate Moss modellel? „Vanessába még mindig szerelmes vagyok, Kate-et pedig mindig szeretni fogom.” Hiába, nehéz az élet...” (Népszava, 1999. 08. 18.

„Depp híres volt nőügyeiről. Viszonya volt Kate Moss-szal, majd eljegyezte Sherilyn Fennt, Jennifer Greyt és Winona Rydert is, ám valami miatt mindig továbbállt és újabb kalandokba keveredett. Az igazi, úgy tűnik, Vanessa Paradis francia színésznő lett, akivel hét éve él teljes boldogságban. Két gyerekük van. Mint mondja, szeret babázni a lányával, kardozni a fiával, teljes a kikapcsolódás, ha a családja körében van.” (Népszava, 2005. 08. 17.

„Ki hinné, hogy Hollywood egykori fenegyereke, Johnny Depp egyszerű, polgári életet él, amikor épp nem forgat. „Ha az ember apa lesz, már semmi más nem számít a világon. Az apaság bátorságot ad. Hálás vagyok Vanessának és a gyerekeimnek, mert megmentették az életemet” - mondta Depp, aki hosszú ideig a kábítószer rabja volt. A negyvenéves sztár mára mintaapává szelídült. Ha a párjáról, Vanessa Paradis énekesnőről beszél, felragyognak a szemei, amikor pedig gyerekeikre terelődik a szó, Johnny melle dagad a büszkeségtől.” (Fejér Megyei Hírlap, 2003. 10. 22.

Johnny Depp 50 éves lett és egy új „igazit” talált

„Ötvenen túl az ember tökéletesen felelőtlen lehet. Már nyugodtan üldögélhet a karosszékben, azt viselheti, amit akar, járhat mackónadrágban is bevásárolni” - véli Johnny Depp, aki júniusban töltötte be az ötvenet.” – olvassuk a Veszprémi napló 2013-ban íródott cikkében.

„Depp már hivatalosan sem szingli: a Rumnapló forgatásán ismerkedett meg a nála 17 évvel fiatalabb, szőke bombázó Amber Heard színésznővel. Ám csak azután kezdtek randevúzni, hogy Depp kapcsolata 14 év után véget ért Vanessa Paradis francia énekesnővel, akivel két közös gyermekük is van, a 13 éves Lily Rose és a 11 éves Jack. Míg ő a magánéletéről nem szívesen beszél, új barátnője elárulta egy interjúban, hogy romantikus meglepetésként Johnny megépíttette neki ugyanazt a tengerparti bárt saját karibi szigetén, amely a Rumnaplóban is szerepelt. Ráadásul elnevezett Amberről a szigeten egy strandot is, mely a színésznő csípőjének kecses vonalára hasonlít.” (Veszprémi Napló, 2013. 07. 14.

Videó készült a részegen dühöngő Johnny Deppről

A kezdeti romantika hamar elillant, egymás után jelentek meg a hírek arról, hogy Depp botrányosan viselkedik, ismét erősen drogozik és gyakran összekap új szerelmével. Három év sem kellett hozzá, a viszály olyannyira elmélyült kettőjük között, hogy már Depp vagyonának felosztásán huzakodtak az egykori szerelmesek. Ekkor kerültek nyilvánosságra olyan felvételek és videók is, amelyek Depp dührohamait, erőszakosságát dokumentálták. Az akkor keletkezett dokumentumok most bíróság előtt hivatottak bizonyítani, hogy mégsem úgy történt minden, ahogy azt első ránézésre gondoltuk.

„Napvilágra került egy videó Johnny Deppről, amin az látszik, hogy ittasan szétveri a konyhát és bántalmazza feleségét, Amber Heardot, akinek emiatt zúzódás keletkezett az arcán. A szintén színész Heard 15 hónapnyi házasság után májusban beadta a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. A 30 éves nő fel akarja osztani 53 éves férje 400 millió dollárra becsült vagyonát is. Házassági szerződést nem kötöttek.”  (Népszabadság, 2016. 08. 16.

nepszabadsag_2011_12-1639874169_pages14-14.jpg

Népszabadság, 2011. 12. 01.

A fiatal feleséggel nem volt egyszerű az élet, ma már ezt is tudjuk. Egy ausztrál utazás alkalmával például majdnem börtönbe került, mert megsértette az ország állatokra vonatkozó beutaztatási szabályait.

„Egy hónapos próbaidőre bocsátotta hétfőn egy queenslandi bíróság Johnny Depp színész feleségét, Amber Heard színésznőt, aki akár tízévi börtönt is kaphatott volna azért, mert Ausztráliába csempészte két yorkshire terrier kutyáját. A nő a roppant szigorú ausztrál bevándorlási törvények állatokra vonatkozó szabálya ellen vétett, amikor ebeit hivatalos papírok nélkül vitte magával Queenslandbe 2015 májusában. Heard nyilvánosan is bocsánatot kért és fáradtságára fogta a feledékenységét.” (Népszabadság, 2016. 04. 19.

„Sem fizikai, sem érzelmi károkozás szándéka nem állt fent”

Ez a szerelem sem hozta el Deppnek a vágyott boldogságot, a válás lett az egyetlen kiút. Azóta már azt is tudjuk, hogy Amber Heard nem tartotta a szavát, és később mégis erőszakkal vádolta meg volt férjét. Depp ezt nem tűrte, az állítást közlő lap ellen pert indított, melyet elveszített. 

„Johnny Depp és Amber Heard peren kívüli megállapodással tett pontot házasságuk végére, és a fiatal színésznő visszavonta azon állításait, hogy Depp fizikailag bántalmazta őt a kapcsolatuk ideje alatt. „A kapcsolatunk rendkívül szenvedélyes és olykor hullámzó volt, de mindig a szeretet fűzte össze. Egyikünk sem állított valótlanságokat bármiféle anyagi haszonszerzés céljából. Sem fizikai, sem érzelmi károkozás szándéka nem állt fent” - olvasható Heard és Depp közösen kiadott közleményében. A 30 éves színésznő 15 hónap házasság után adta be a válókeresetet idén májusban. Heard azzal vádolta Deppet, hogy a férfi többször is megütötte, és egy mobiltelefont is hozzávágott egy veszekedés alkalmával. A megállapodás részleteit nem közölték, és egyelőre Heard, valamint Depp ügyvédjeit sem sikerült megszólaltatni. Annyit tudni, hogy a színésznő visszavonta a fizikai bántalmazásra vonatkozó állításokat, és ígérete szerint egy meg nem nevezett jótékonysági szervezetnek fogja adományozni a váláskor neki ítélt pénzösszeget.” (Kislaföld, 2016. 08. 18.

Depp - állítása szerint - szívósan harcol az igazáért, ezért perelte be volt feleségét, és a hetekig tartó eljárás végén mi is megtudhatjuk, kinek van igaza. Ha ezt bármilyen bíróság képes egyáltalán megállapítani.

 Ha olvasgatnál az Arcanum adatbázisában, nézd meg az előfizetési lehetőségeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://arcanum.blog.hu/api/trackback/id/tr6217833663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása