Arcanum blog

Johnny Deppnek nincs szerencséje a szerelemben

A sajtónak nyíltan beszélt magánéleti nehézségeiről

2022. május 18. - arcanum admin

A hírek világában most Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalása szórakoztatja a témára fogékony olvasót. A színész elvesztett hírnevéért küzd, bizonyítani szeretné, hogy valójában egykori felesége követett el ellene családon belüli erőszakot, nem pedig ő.

Tovább

Az eltipródott szívtipró

Szécsi Pál (1944-1974)

2022. április 30. - hacsa.

Olyan bálvány lett egy csapásra, amilyet Magyarország még nem ismert. Megvesztek a nők a sármos, fiúsan férfias, ideális külsejű, romantikus dalaival, behízelgő tenorjával hódító énekesért. Virágözön és szerelmes levelek tömege fogadta a fellépésein. A magánélete pedig csupa kudarc és szenvedés volt születésétől kezdve. Nyolc öngyilkossági kísérletet élt túl. A kilencedik vetett véget rövid és szédítő karrierjének.

Tovább

Az első magyar orvosnő a nők jogaiért is harcolt

A grófnő életútja a nőmozgalmak szimbóluma lett

Hugonnai Vilma már kislánykorában játékait gyógyította, majd küzdelmes életével kitaposta az utat a tanulni vágyó nők előtt. Száz évvel ezelőtt, 1922 márciusában halt meg, most megnéztük, mit találunk róla az Arcanumban.

Tovább

Százéves lenne Jack Kerouac, a hippik atyja

A spontán prózával került be az irodalom történetébe

Nem fogadta el, hogy ő lenne a „beatnikek királya” vagy a „hippik atyja”, mégis kétségtelenül fontosat alkotott a beatnemzedék tiltakozással teli, útkereső korszakában. Írói munkássága már életében elismerést kapott, később egyenesen megkerülhetetlen lett.

Tovább
süti beállítások módosítása