Arcanum blog

„Önző és soviniszta disznó voltam”

Katharine Hepburn feminista harcosként tekintett önmagára

2022. június 29. - arcanum admin

A független gondolkodású és sziporkázóan tehetséges Katharine Hepburn Hollywood egyik legnagyobb csillaga volt, aki bátran elmondta véleményét a női egyenjogúságról is.

Tovább

A szépfiú és mesterszínész

Darvas Iván (1925-2007)

2022. június 14. - hacsa.

Pályája első felében ő volt a nők bálványa, az ügyeletes szépfiú. A második felében a nemzet nagy drámai színésze, a kor legnagyobb színházi sikerének hőse. A kettő között forradalmár, rab és segédmunkás. A forradalom után, letartóztatása előtt a kommunista ifjúság lapja a legnépszerűbb férfi színészként üdvözölte őt. A legműveltebb és legpolgáribb színészek közé tartozott. Június 14-én született 1925-ben.

Tovább

Hofisztérium

Hofi Géza (1936-2002)

2022. május 27. - hacsa.

Sem humorista, sem színész nem volt Magyarországon, aki a műsoraival akár csak megközelítőleg akkora közönséget vonzott volna, mint Hofi Géza. 2001. május 27-én az Élelem bére elérte az 1500. előadást. Mindig pótszékes házakkal. Ez kb. 750 ezer nézőt jelent. És nem az volt az utolsó előadás. Még sokkal több lett volna, ha Hofi nem hal meg nem egészen egy évvel később, életének 66. évében, és annak az utolsó évnek a jelentős részét nem tölti betegágyban. A korábbi szólóestjei is több száz előadást értek meg. Milliók látták őt élőben. A tévé kívánságműsorában pedig őt kérték legtöbben. Ő volt minden idők legsikeresebb magyar humoristája.

Tovább

Johnny Deppnek nincs szerencséje a szerelemben

A sajtónak nyíltan beszélt magánéleti nehézségeiről

A hírek világában most Johnny Depp és Amber Heard bírósági tárgyalása szórakoztatja a témára fogékony olvasót. A színész elvesztett hírnevéért küzd, bizonyítani szeretné, hogy valójában egykori felesége követett el ellene családon belüli erőszakot, nem pedig ő.

Tovább

Az eltipródott szívtipró

Szécsi Pál (1944-1974)

2022. április 30. - hacsa.

Olyan bálvány lett egy csapásra, amilyet Magyarország még nem ismert. Megvesztek a nők a sármos, fiúsan férfias, ideális külsejű, romantikus dalaival, behízelgő tenorjával hódító énekesért. Virágözön és szerelmes levelek tömege fogadta a fellépésein. A magánélete pedig csupa kudarc és szenvedés volt születésétől kezdve. Nyolc öngyilkossági kísérletet élt túl. A kilencedik vetett véget rövid és szédítő karrierjének.

Tovább
süti beállítások módosítása