Arcanum blog

Armstrong nyitott Cadillacben reklámozta magát

A nagyoknak is szüksége van marketingre

2021. június 30. - arcanum admin

Régen minden jobb volt – mondogatjuk, amikor régi újságok közé keveredünk és visszatér a múlt. Pedig nem így van. Például a világ legismertebb jazz trombitása is kénytelen volt egykor személyes kampányba kezdeni, hogy nézőket verbuváljon bukással fenyegető koncertjére.

Tovább

Régi idők kánikulája: 46 fokból a gyilkos Dunába

A 20. században is tombolt a forróság

Hőségriadó, vörös kód, tűzgyújtási tilalom, áramfogyasztási rekordok - ezekről olvashatunk kánikula idején, és talán azt hisszük, nem volt ez mindig így. Ennyire forró nem lehetett a „régi” kánikula. Az Arcanumot lapozgatva aztán rádöbbenünk: a 40 fok fölötti hőmérséklet egyáltalán nem a 21. század újdonsága.

Tovább

"Balatoni csemege szóda, dupla buborékkal"

Mindig népszerű nyaralóhely volt?

Úgy tűnik, mégsem marad el a nyár, nyaralni is fogunk, leginkább az országhatáron belül. A Balaton idén is az egyik legkedveltebb célpont, de vajon ez mindig így volt? Megnéztük az Arcanumban, hogy a magyar tenger 130, 60, 20 és 2 évvel ezelőtt hol állt a népszerűségi listán.

Tovább

Kínok kéje, kéjek kínja

A Népszava harca a bordélyházak ellen

2021. június 10. - hacsa.

Ha megnézzük, hol írtak legtöbbször kuplerájokról, bordélyokról magyarul a nyilvánosházak betiltása előtti időkben, azt találjuk, hogy a Népszavában. Háromszor oyan sűrűn fordulnak elő ott ezek a szavak, mint bármely más lapban. A sorban második is egy szociáldemokrata lap, a New York-i Előre. Azért második, mert hetilapként jelent meg. Senkinek nem volt annyira fontos, mi történik a szegény ember leányával a nagyvárosi húspiacon, mint a kapitalizmus ádáz ellenségeinek.

Tovább
süti beállítások módosítása