Arcanum blog

Hamis bankókkal akarták bedönteni az európai pénzpiacot

Szélhámosok, csalók és svihákok

2021. július 28. - arcanum admin

Átnéztük a száz évvel ezelőtti hírlapokat, hogy megtudjuk, milyen típusú csalások voltak akkor divatban, és miféle szélhámosok jártak túl embertársaik eszén a kisebb-nagyobb nyereség reményében. Az eseteket az 1921. július 28-i napilapokból gyűjtöttük össze, az illusztrációk ennél régebbi újságokból valók.

Tovább

Patológiás fösvénysége tette Amerika leggazdagabb asszonyává

A Wall Street boszorkánya mindent megvont magától

A személyiségzavar egyik formája a kóros fukarság. Hetty Green bizonyosan ebben szenvedett, mert még a magyar sajtóba is eljutottak a spórolási trükkjeiről és zsugori természetéről szóló hírek. Amerika egyik leggazdagabb asszonyáról ez mindenképpen figyelemre méltó adalék.

Tovább

Kádár János eltitkolt lánya a sírra borulva zokogott

A temetés egy új korszak kezdetét jelentette

A néhai pártfőtitkár éppen aznap halt meg, amikor a bíróság megsemmisítette Nagy Imre és társai ítéletét. A pontosan 32 évvel ezelőtt, július 14-én megtartott temetésen apját fájdalmasan siratta fogadott lánya is, akinek létezéséről a mai napig szinte senki sem tud. Az Arcanum természetesen róla is őriz információt.

Tovább

"Erre nem lehetünk büszkék"

Magyarország válogatottja az Európa Bajnokságok hőskorában

2021. július 07. - hacsa.

Volt idő, amikor a magyar válogatott rászolgált a kemény kritikára, és azt meg is kapta. Az első Európa Bajnokságok ideje volt ez. Amikor Magyarország válogatottjától hiába várták a csalódott szurkolók, hogy EB-t nyerjen vagy legalább döntőt játszon. Valami mindig közbejött. Leginkább a szovjetek. Akkoriban annyi probléma volt a magyar labdarúgásban, hogy azt ma már elképzelni is nehéz.

Tovább
süti beállítások módosítása