Arcanum blog

Anita Ekberg, a „jéghegy” ma lenne 90 éves

A svéd sztár, aki inkább olaszként élt

2021. szeptember 29. - arcanum admin

Nyolc testvér közül ő volt a hatodik gyerek, a legidősebb lány a családban. Tizenéves korában már modellként dolgozott, 1950-ben, a Miss Malmö szépségversenyen fedezték fel, később ő nyerte a Miss Svédország címet is, ezután lett belőle színésznő. Anita Ekberg ma lenne 90 éves, születésnapja alkalmából megnéztük, mit találunk róla az Arcanumban.

Tovább

Egri János tényleg túl kedves volt játékvezetőként?

A televíziós kvízek mesterét sok kritika érte

2021. szeptember 22. - arcanum admin

A televíziós vetélkedők sokat változtak a kezdetek óta. Ma már show-műsorokat látunk közönséggel, csillogó díszletekkel, és az is megtörténik, hogy a legbutább játékos címéért folyik a harc. A tévés kvízek hőskorában ez elképzelhetetlen lett volna, nem beszélve a népszerűségről: a játékmesterek akár négymillió nézőt is a képernyő elé ültettek. Ilyen volt Egri János is, a jégkorong játékosból lett tévés személyiség. Megnéztük, mit találunk róla az Arcanumban.

Tovább

Így szállt fel az első repülőgép Magyarországon

A La Manche csatorna után jöhetett Kispest

2021. szeptember 15. - arcanum admin

Négyszázezer néző volt kíváncsi a nagy attrakcióra, amikor az akkoriban már világhírű pilóta Magyarországon is bemutatta, hogy a vasmadár miként emelkedik az emberrel a magasba. Azelőtt ez sokaknak elképzelhetetlen volt. Az Arcanumban néztük meg az esemény részleteit.

Tovább

"A mélységnek tüzét lobogtatta"

Latinovits Zoltán - 90

2021. szeptember 09. - hacsa.

Ennek a kilencven évnek a fele már a halála után telt el. A magyar színművészet legnagyobbjai között ő volt a legbonyolultabb és legkonfliktusosabb személyiség. Senki olyan intenzitással és hatóerővel nem mondott verset magyarul, mint ő. Igazságra törő, mély szenvedéllyel és fontos igazságok birtokában tudott igazságtalan is lenni. Ma sem tudjuk biztosan és bizonyára sohasem fogjuk megtudni, hogy öngyilkos lett vagy baleset áldozata. 

Tovább
süti beállítások módosítása