Arcanum blog

A fapofákat beelőző komikus Maupassant kastélyában élt

A színészi humor mögött bizonytalanság húzódott

2022. január 26. - arcanum admin

Louis de Funés hatalmas életművet hagyott hátra. Több mint 120 filmben játszott, nevét, szarkazmussal átitatott játékát, jellegzetes mimikáját a magyarok is jól ismerik. Majdnem negyven év telt el a halála óta, filmjei mégis ugyanazt a hatást váltják ki a nézőből: önfeledt és őszinte nevetést.

Tovább

Az imádott és megvetett király

A közelmúlt sztárjai: Zámbó Jimmy (1958-2001)

2022. január 20. - hacsa.

Milliók istenítették, milliók gyalázták. Milliószám adták el a lemezeit, sokan pedig az ő sikerében látták a közizlés lezüllésének elrettentő bizonyítékat. Belőle éltek a bulvárlapok. Egyrészt allürökben gazdag, megközelíthetetlen sztár lett luxusautóban, bőrben és aranyban, másrészt egyszerű pesti srác maradt. Értelmezhetetlen halálából összeesküvéselméletek támadtak. Januárban jött a világra és januárban távozott belőle huszonegy évvel ezelőtt. Jövőre érné el a nyugdíjkorhatárt. 

Tovább

Mennyivel száguld egy elektromos Barkas?

Negyven éve már futott elektromos Ikarus és Pannónia is

Az elektromos autók, motorok, kerékpárok és rollerek használata az egész világon elterjedt, mára az utca embere is ismeri a technológia előnyeit és hátrányait. Magyarország már a szocializmus idején bekapcsolódott a fejlesztésbe, és a hetvenes évekre elektromos járművekkel rendelkezett.

Tovább
süti beállítások módosítása