Arcanum blog

Napóleon hajából is tartott otthon egy tincset

A színpadi effektek úttörője illatokkal is kísérletezett

2022. szeptember 29. - arcanum admin

David Belasco az egyik legnagyobb amerikai színházi rendező volt, megjelenése egy papéhoz hasonlított, haját Napóleonhoz hasonlóan hordta. A mától 4 napon át ingyenes Arcanumban minden részletet elolvashatsz róla.

Tovább

Mindenki tizedese

Sinkovits Imre (1928-2001)

2022. szeptember 21. - hacsa.

1928. szeptember 21-én született. A legsokoldalúbb, legtöbbet foglalkoztatott és legnépszerűbb magyar színészek közé tartozott. A Nemzeti és a nemzet nagy drámai színésze, ellenállhatatlan komédiás és átváltozó művész. 700-szor játszott Mózese a magyar színháztörténet egyik legnagyobb drámai alakítása. Molnár tizedesként az egyik legnépszerűbb magyar filmvígjáték sikerének kovácsa. Kommunisták, munkáshősök megszemélyesítőjeként, az állampárt ifjúsági szervezetének üdvöskéjeként kezdte, a radikális jobboldal csillagaként fejezte be a pályáját.

Tovább

A szobrász kiválasztása „felülről” jött, a parancsok telefonon érkeztek

Harminc éve kezdték elbontani a kommunista idők monumentális alkotásait

2022. szeptember 14. - arcanum admin

A rendszerváltás után két évvel, hivatalosan éppen ma 30 éve kezdték el lebontani és elszállítani a szocializmus idején készült budapesti, köztéri szobrokat, amelyek a ma is működő Memento Parkba kerültek.

Tovább

A maharadzsák mesés életének egy rendelet vetett véget

Igazgyöngyök a Coca-Colás üvegben, arany rendszámtábla a Rolls-Royce-on

2022. szeptember 07. - arcanum admin

A maharadzsák virágkorának végét jelentette, amikor 1970. szeptember 7-én, India köztársasági elnöke, Varahagiri Venkata Giri rendeletet adott ki, melyben megfosztotta a maharadzsákat a kiváltságaiktól.

Tovább
süti beállítások módosítása