Arcanum blog

Digitális időutazás az Arcanumon

Letűnt korok felfedezése az íróasztal mellől, avagy így lehetsz digitális Indiana Jones

2020. január 28. - arcanum admin

Akár újságíróként, vagy kommunikációs szakemberként, és természetesen bloggerként is az írás során a témakutatás izgalmát szeretem a legjobban. Azt a folyamatot, amikor egy ötletről, egy tárgyról, egy épületről, egy valaha élt személyről mindent kiderítek, vagy többet megtudok, mint bárki más. A folyamat végén pedig megszületik bennem egy sztori, ami annak az adott témának a saját története. Így lesz egy több ezres adattengerből olvasmányos cikk, blogposzt vagy sajtóanyag.

Tovább

Mióta égő a nácizmus áldozata?

A holokauszt honosítása honunkban

2020. január 27. - hacsa.

Az új családot alapító túlélők gyermekei is gyermeket neveltek már, amikor világszerte elterjedt az a szokás, hogy a vészkorszak iparosított tömegmészárlását annak a szónak a görög fordításával nevezik meg, amely a héber Bibliában a teljesen elégő áldozatot jelenti. A gyermekek gyermekei is gyermekeket neveltek már, mire a holokausztnak 2005-ben emléknapja lett. Január 27. Auschwitz felszabadulásának napja.

Tovább

Vándormadár lenn a hóban

1970. január

2020. január 20. - hacsa.

Nagy volt a hó és a munkaerőhiány. A vándormadár volt az új kínálat a gyűlöletkeresletre  Az ország még a decemberi marseille-i katasztrófa sokkhatása alatt állt. A csehszlovákok jöttek és kivertek bennünket a foci világbajnokságról. Bors Mátéval és Kloss kapitánnyal teltek a tévé előtt az esték. Mezei Mária eljátszotta utolsó színpadi szerepét.

Tovább

Lágerben a sláger

A slágerlistázás kezdetei Magyarországon

2020. január 06. - hacsa.

"A hatvanas években nyár felé tetőzött az ifjúsági probléma." Továbbá: "A hatvanas években, fellazult tételben fogalmazódott meg a világ." Továbbá: "Táguló gyűrűkben konszolidációt hullámzott a szép Balaton." (Cseh Tamás-Bereményi Géza: A hatvanas évek). Az ifjúsági probléma, a fellazulás, a konszolidációban táguló gyűrűk - ezek hozták be Magyarországra a slágerlistát.

Tovább
süti beállítások módosítása