Arcanum blog

Elkelt a legrégebbi Levis, súlyos tragédia a Heysel Stadionban

Nézzük meg, mi minden történt a mai napon, néhány elmúlt május 29-én

2021. május 29. - arcanum admin

Még nem sejtjük, mi minden történhet a nap végéig, viszont az előző május 29-ékről mindent tudhatunk. Alámerültünk az ADT-ben.

Tovább

Az 1960-as szökőár Alaszkától Mexikóig mindent letarolt

Mi történt május 26-án?

A 2004-es szökőár óta pontosan tudjuk, mit jelent, amikor a tenger mélyén elmozdulnak egymás mellett a tektonikus lemezek. A jól dokumentált természeti csapáshoz hasonlót azonban 1960-ban is átélhettek a Csendes-óceán partjainál. Az adatbázisban annak néztünk utána, mik történtek május 26-án. Az egyik Renault fiú halála és az ausztrál Nemzeti bocsánatkérés napja is mára esik.

Tovább

Marylin titkos ajándékát Kennedy sosem viselte

Közös fotóikat a titkosszolgálat eltüntette

Marilyn Monroe és John F. Kennedy viszonya már fennállásakor nyílt titoknak számított. Az elnök 45. születésnapjára szervezett ünneplésen Marilyn nem csak énekelt, hanem ajándékot is adott az elnöknek. És ekkor készült az egyetlen megmaradt fénykép, amelyen mindketten szerepelnek.

Tovább

Száz év Új-ság

Az Új Kelet története

2021. május 12. - hacsa.

Az erdélyi magyar újságírást egy 1918-ban alapított cionista heti-, majd napilap forradalmasította. A román szélsőjobboldal a magyar szeparatizmus fórumaként, a magyar pedig az erdélyi magyar szellem elzsidósításának intézményeként támadta. Észak-Erdély visszatérése után betiltották. Izraelben támadt fel. Az egyetlen magyar nyelvű napilap volt a Kárpát-medencén kívül. Volt jobboldali, volt baloldali. Ma mindenféle véleménynek helyet adó, színes, nyitott folyóirat. Izraeli kiadása nemrég került be az Arcanum Digitális Tudománytárba.

Tovább

Alain Delon miatt a titkárnő többször elájult

Első fiát sosem ismerte el

Alain Fabien Maurice Marcel Delon 1957-ben kezdte filmszínészi pályafutását. A most 85 éves sztár első filmjéről ugyan még nem, de a másodikról már a hazai újságok is beszámoltak. Minden idők egyik legnagyobb szívtiprója sorra törte a női szíveket, szerelmeit mindenki irigyelte. Ötvenöt éven át láthattuk a vásznon, napjainkban visszavonultan él svájci otthonában.

Tovább
süti beállítások módosítása