Arcanum blog

Richard Gere-rel a külügyminiszter is cserélt volna

A sármos megjelenés csak az érem egyik oldala

2022. augusztus 31. - arcanum admin

A kilencvenes évek ügyeletes szívtiprója éppen ma ünnepli 73. születésnapját. Itthon a Micsoda nő című film tette igazán ismertté, és egyúttal a döglesztő szépfiú skatulyába helyezte, amitől a színész mindig is szabadulni próbált.

Tovább

A szerethetőség bajnoka

Zenthe Ferenc (1920-2006)

2022. augusztus 25. - hacsa.

Olyan nincs, hogy valaki több mint fél évszázadon át a közönség és a színészvilág osztatlan közszeretetében álljon, ellenszenvek, konfliktusok, megosztó tényezők nélkül. Nincs, de egy mégis van: Zenthe Ferenc. A szocreál bonvivántól, Ludas Matyitól, Gábor diáktól a Szabó család Tiborján, Zoltánján és persze a Tenkes kapitányán keresztül a Szomszédok Taki bácsijáig - ifjúságától öregségéig végigkísérték a nép szívét meghódító szerepek, amelyekkel azonosították őt. Ő volt a mindenkori pozitív hős. A Jó Ember. Ő volt a szerethetőség bajnoka.

Tovább

Amikor a Diákszigetből Pepsi Sziget lett

A Pepsi és a Coca-Cola összecsapott a területen

A Sziget fesztivál történetében meghatározó változás volt, amikor 1996-ban felvette a Pepsi Sziget nevet. A közönség és a művészek egy része ezt nem fogadta kitörő örömmel, úgy érezték ugyanis, hogy áruba bocsátották azt a szabadságot, amely a rendezvény egészét jellemezte.

Tovább

Amikor a Szigeten még 1800 forint volt a hetijegy

„A világ fiataljainak közös nyaralását biztosító sátortábor”

Kell egy hét együttlét! Ezzel a szlogennel hirdették meg az első rendezvényt az Ódbudai-szigeten, amely azóta Európa egyik legismertebb fesztiválja lett. Az 1993-ban megtartott, első Diáksziget az elfogadásról és a szabadságról szólt.

Tovább
süti beállítások módosítása