Arcanum blog

A bűnözőket átmenetileg vakítsák meg!

Hír akkor is akad, amikor semmi sem történik

2021. december 29. - arcanum admin

Az év végi hajrá véget ért, az ünnepléssel együtt pedig általában beköszönt az eseménytelenség a hírek világában. Mi viszont annál inkább szeretnénk híreket olvasni, hiszen ráérünk. Lássuk, a nyolcvanas években miként oldották meg a karácsony körüli hírtelenséget az egyik magyar nyelvű, chicagoi lapban!

Tovább

Járvány, amely karácsony idején támad

Mikor csúsztunk át a fogyasztás ünneplésébe?

Visszatérő gondolat a karácsonyi ünnepek előtt a vásárlási láz mérhetetlen elszabadulása, amit már 1934-ben is járványnak neveztek. Mondogatjuk, hogy odalett az áhítat, a valódi ünnep kiveszett, minden csak az ajándékokról szól. Bezzeg régen! Akkor még képesek voltunk tartani az arányokat. Lássuk, mit válaszol erre az Arcanum!

Tovább

"Kuruc" város, "labanc" vidék

A soproni népszavazás centenáriuma

2021. december 14. - hacsa.

Az első világháborúban elvesztett kétharmad ország egy kicsíny hányadát sikerült 1921. december 14-16-án visszaszavazni Magyarországhoz. Azt is csak azért, mert véreskezű patrióta terroristák erre lehetőséget teremtettek a kormány hivatalos rosszalása és titkos támogatása mellett. Az érintett területek lakossága számára ezen kivételes alkalommal biztosították azt a titkos és fair választási rendszert, amelytől éppen akkor fosztották meg az ország választópolgárainak túlnyomó többségét. Sopronban és környékén a városi többség Magyarországot, a falusi többség Ausztriát választotta. 

Tovább
süti beállítások módosítása