Arcanum blog

Az ötvenéves Carmen Electra ma is ugyanaz a Baywatch-lány

Ő lett "a nagyon rossz filmek primadonnája"

2022. április 20. - arcanum admin

A feltűnő szépségű színésznő 1972. április 20-án született Tara Leigh Patrick néven Ohio-ban, egy White Oak nevű kisvárosban. Az éppen ma ötvenedik születésnapját ünneplő sztár után kutattunk az Arcanumban.

A közönség előtti szereplést egy vidámparkban, táncosként kezdte, ám 1992 óta már a világ összes magazinjának címoldalán szerepelt: modell, playmate, színésznő és énekes. Legismertebb szerepét a Baywatch című sorozatban játszotta, majd szórakoztató mozifilmekben szerepelt kisebb-nagyobb sikerrel. A 90-es és 2000-es évek szex-szimbólumaként lett igazán ismert, szépségét a show-biznisz minden területén igyekezett kamatoztatni.

„Carmen büszke rá, hogy a börtönökben a nehézfiúk a fotóival és posztereivel tapétázzák ki a celláik falait. Nem riad vissza attól, hogy megmutassa bájait, azaz szívesen válik meg a ruhadarabjaitól, ha egy-egy ajánlat úgy kívánja. Legutóbbi filmjében, az „újrahangolt” Starsky és Hutchban egy szakadt tinédzserlányt alakít. Bár a szerepre kora szerint túlkoros, viszont külsejét egy speciális fitneszprogrammal tartja fiatalon: az aerobik-sztriptízzel. S hogy ez pontosan mit jelent, arról csak ő tudna beszélni.” (Veszprémi Napló, 2004. 04. 15.

Prince felfedezettje: Carmen

A WEA hanglemezgyártó 2004-ben tehetségek felkutatásával bízta meg az énekes-zeneszerző Prince-t, aki az elsők között szerződtette a csinos, fiatal lányt. Az akkor húszéves, apró termetű Tara Leigh Patrick tőle kapta művésznevét is: Carmen Electra lett belőle.

aprilis_03_1200x628px_1.jpg

Veszprémi Napló, 2004. 04. 15.

„Carmennek egyébként „kitűnő alakja” van, „álomszép” nő, „ragyogó modell”, amint kommentálják. A szemfüles újságírók megkérdezték Prince-t, vajon úgy táncol-e majd Carmen, ahogyan fütyülnek neki? A popherceg azonban bölcsen hallgatott, válasz nélkül hagyva a kíváncsi tollforgatókat.” (Vas Népe, 1993. 05. 22.

Pamela Andersont váltotta a vízimentők csapatában

Prince elkészítette a lány első lemezét, ami nem aratott ugyan elsöprő sikert, viszont ismertséget hozott neki. Bizonyára ennek köszönhető, hogy David Hasselhoff meglátta benne a lehetőséget, és szerződtette a sorozathoz.

kurir_1997_04_pages231-231.jpg

Kurír, 1997. 04. 13.

„A Baywatch című maratoni tévésorozat producere és egyben férfi főszereplője, David Hasselhoff a képen látható nőben véli megtalálni a szériától nemrég elköszönt Pamela Anderson utódját. A 24 esztendős Carmen Electrának ez lenne az első próbálkozása a képernyőn, korábban inkább csak a Playboy magazin hasábjain tündökölt. A hírek szerint gázsija - ha véglegesítik a szerződést - átszámítva 1,2 millió forint lehet részenként.” (Kurír, 1997. 04. 13.

Dennis „erősen ittasan és kábultan” nősült

A Magyar Szó egyik 1998. novemberi száma arról ír, hogy az akkor sztárként ünnepelt Chicago Bulls kosárlabda játékos egy kiadós, Las Vegasban tartott tivornya alkalmával megnősült. Dennis ismert volt az élsportolókhoz képest laza életstílusáról, ügynöke nem győzte kezelni a botrányait.

„Dennis Rodman, az észak-amerikai profi kosárlabdabajnokság (NBA) fenegyereke a hét végén megnősült, ám a kosárlabdázó ügyvédje szerint az esküvő valódisága erősen kérdéses. A Chicago Bulls csapatában szereplő középjátékos a hírek szerint Carmen Electrát, eredeti nevén Tara Patrickot, a Baywatch című televíziós sorozat egyik szereplőjét vette el. Az AP értesülései szerint a június óta együtt élő páros egy Clark megyei kápolnában kapta meg a házassági anyakönyvi kivonatot.

Dwight Manley, a kosárlabdázó ügynöke azt mondta, hogy ügyfele az ünnepélyes ceremónia ideje alatt erősen ittas és kábult volt, ezért az okirat nem tekinthető hivatalosnak.

- Úgy vélem, a házasságkötés nem érvényes. Ha valaki meg kíván házasodni, és ezt olyan módon hajtja végre, hogy kábult, képtelen a saját akaratát érvényre juttatni, akkor e mögött manipulációt látok - vélekedett Manley. Az ügyvéd továbbá azt is elmondta, hogy a házasságkötési ceremónián részt vett tanúk és vendégek szerint Rodman olyan rosszul volt, hogy megszólalni sem tudott. Cheryl Vernon, a Clark megyei Házasságkötő Hivatal anyakönyvvezetője ugyanakkor tagadta a manipuláció gyanúját. A házasságkötés hivatalosan még nincs érvényesítve, erre a ceremónia utáni 10 napon belül kerülhet sor.” (Magyar Szó, 1998. 11. 20.

magyarnemzet_1999_11_pages136-136.jpg

Magyar Nemzet, 1999. 11. 08.

„A képen még békében Dennis Rodman kosárlabdázó és felesége, Carmen Electra színésznő. A hét végén azonban egy Miami Beach-i szállodában oly botrányosan összeverekedtek, hogy a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia.” (Magyar Nemzet, 1999. 11. 08.

Mindössze eddig tart egy buli-házasság

Amint az sejthető volt, hamar véget ért a „nagy szerelem” Rodman-nel, és a felek beadták a válókeresetet. Egyáltalán nem váltak el haraggal, mint utóbb kiderült, barátok maradtak később is.

„Rövid volt Dennis Rodman és Carmen Electra házassága. A Chicago Bulls rosszfiúja általános elképedést okozva - november 14-én vezette oltár elé a Baywatch című filmsorozat volt sztárját, hétfőn viszont hivatalosan kérvényezte a házasság érvénytelenítését. Egyelőre ennyit lehet tudni a villámgyors fordulatról, no és azt, amit Cindy Guagengi, a színésznő ügyvédje mondott. „Carmen és Dennis néhány nappal ezelőtt megegyezett a válásban” - jelentette ki az ügyvédnő. Az indokok tehát nem ismertek, de érdemes visszaemlékezni Dwight Manley szavaira. Rodman ügynöke az esküvő másnapján arról beszélt, hogy tudomása szerint ügyfele beszámíthatatlan állapotban (alkohol? kábítószer?) vette feleségül Carment. Nehéz elképzelni, hogy Manleynek ne legyen köze Rodman újabb akciójához.” (Nemzeti Sport, 1998. 11. 25.

 Ha olvasgatnál az Arcanum adatbázisában, nézd meg az előfizetési lehetőségeket!

Vigyázat, szigorúan bulvár tartalom!

Az Udvarhelyi Híradó egyik 2009-es, augusztusi száma hosszabban foglalkozott Carmen Electrával. A leírásból újabb részletek derültek ki a sztár viselt dolgairól, nem mondhatjuk, hogy nem élvezte ki fiatalsága és helyzete minden lehetőségét. Carmen Electra igazi bulvár ikonná vált, a gálák és egyéb vörös-szőnyeges események kihagyhatatlan figurája lett, bár művészi teljesítménye inkább kitartásában keresendő.

„Tara Leigh Patrick a női sztárok rosszlánya lett. …A hölgyet Prince fedezte fel és az album az ő neve alatt jött ki. Bár a pletykalapok viszonyukról írtak, Electra ezt tagadta a Playboy magazinnak adott interjújában 1997. júniusában. Bár elért némi sikert Go-go Dancer c. dalával, de énekesként inkább kudarcot vallott. Electra népszerűvé a Good Burgerben játszott szerepével vált, és ugyanazon évben megszerezte Jenny McCarthy megüresedett helyét az MTV Remote Control c. műsorában, sőt megkapta Lani McKensie szerepét a Baywatch c. sorozatban. Két évig játszott a Baywatch-ban, majd kilépett és filmes karrierjére kezdett koncentrálni, amely azonban szintén nem hozott sikert. Jelentéktelen szerepeket kapott a Starstruck és a Chosen One: The Legend of the Raven c. filmekben 1998- ban. Electra megjelent a Scary Movieban is 2000-ben.

Carmen igazán akkor hívta fel a figyelmet magára, amikor kapcsolatba került a kosaras fenegyerekkel, Dennis Rodmannel. …Ha azt kérdezik Carmentól, mit talált Dennisben, azt válaszolja: „Mindig is transzvesztitához szerettem volna feleségül menni, Dennis pedig imád női ruhákba bújni, s ráadásul jó segge is van.“ A házasság hamar kudarcba fulladt, de a pár közeli kapcsolatban maradt, hisz úgymond megérik a pénzü ket. Újságok írták, hogy amikor egyszer Carmen rajtakapta Dennist az ágyban két nővel egy hotelszobában, botrányt csapott és azt kiabálta Dennisnek, hogy Ohióba megy a családjához, de valójában összeszűrte a levet az ex-Motley Crue-dobossal Tommy Lee-vel, miután kiengedték a börtönből, ahol felesége, Pamela Anderson bántalmazása miatt ült. A párocska egy hotelszobában bújt meg, amíg a Motley Crue turnézott, s amikor a Crue következő koncertjére utazott, Carmen visszatért Kaliforniába. A pár egy ideig Tommy palotájában is élt. Azonban az afférjuk hamar kitudódott, és Rodman dühöngött. Rodman megfélemlítette Tommyt, aki állandó testőrt fogadott, hogy megvédelmezze a 68 tetoválással rendelkező mamuttól. Egy vegasi show alkalmával, Rodman megpróbálta magához a közönségbe rántani a Mötley Crue dobosát, majd igyekezett a színfalak mögé kerülni, de a biztonságiak megakadályozták ebben.

Pamela szintén nagy féltékenységi jelenetet rendezett, miután olvasta a viszony részleteit a The Enquirerben, de a hírek szerint ez volt a fő oka, hogy a pár harmadszorra is összekerült. Felhívta Carment, és azt kiabálta, hogy „Szállj le a férjemről!“, majd lecsapta a kagylót. Electra állítólag nagyon dühös volt, amikor Tommy felhívta és szakított vele, pedig ő lehetett volna a következő Mrs. Lee. Electra egyéb viszonyai a Cypress Hill-tag B-Real-lel és a Limp Bizkit frontemberével, Fred Dursttel szövődtek. Elbulizgatott az ех-Baywatch sztár (David Hasselhoff fiát játszó) és gyógyuló drogfüggő Jeremy Jacksonnal. Nemrég Jackson azt nyilatkozta az Enquirernek, hogy „Nappal dolgoznék, s akkor Carmen Electrával buliznánk egész éjjel. Fiatalkorú voltam még, de ez nem akadályozott meg abban, hogy az összes Los Angeles-i éjszakai klubot meglátogassam.“ A legfrissebb hírek szerint Carmen és Dennis újra összekerültek, s a miami Bentley Hotelben kitört házastársi vita során letartóztatták őket. A vádat később ejtették.

Donna D'Errico, a szintén ex-Baywatch sztár nemrég megpofozta Carment, mert Electra megsértette azzal, hogy „Celebrity Leed“-nek (sztárpiócának) nevezte... Érdekes, vajon mi lesz, ha ez a vad nő megnyugszik és csak a színészi karrierjére fog koncentrálni vagy úgy végzi, mint sok más sztár, akinek a hírnév és a gazdagság a fejébe szállt?” (Udvarhelyi Híradó, 2009. 08. 06.

„A nagyon rossz filmek primadonnája”

A 2000-es évek elejére már ő volt az a sztár, akit a félig erotikus, ámde gyengécske filmek sorra megtaláltak. A Népszava 2001-ben írt a Cannes-i filmfesztiválról, ahol Electra is megjelent.

„A bulik bulija azonban már az első napon lezajlott: a nyitófilm, a Moulin Rouge szolgáltatta hozzá az ürügyet, hogy a Bunker és a jachtkikötő között egy napra felépítsék a tengerparton a Moulin Rouge-t. A szigorúan elkerített és attól kezdve jól őrzött bejárat fölött hatalmas, kivilágított lapátkerekek forogtak, odabenn igazi csillogás fogadta az érkezőt. A padlón kristálytörmelék csillogott; a bokszok, színpadok, ólomüveg lámpák és rejtélyes forrásból érkező fények mind igazi mondén, századfordulós hangulatot árasztottak. E fogadás költségeiből valószínűleg két új magyar film készülhetett volna el. Itt is volt tout Cannes - aki számít, megjelent, függetlenül attól, hogy milyen magasan tartózkodik éppen a showbusiness szamárlétráján. Így eshetett meg, hogy Carmen Electra, a félig erotikus, de nagyon rossz filmek primadonnája.” (Népszava, 2001. 05. 19.

Második házassága néhány évig tartott

Miután kiderült, hogy Denis Rodmannal kötött házassága valamiféle tréfa eredménye volt, újra próbálkozott. Dave Navarro zenész lett a választottja, de ennek a kapcsolatnak is vége szakadt 2006-ban, és Electra állítólag a mai napig egyedül él.

ukrajnaimagyarkronika_2004-1613851694_pages39-39.jpg

Ukrajnai Magyar Krónika, 2004. 01. 17.

Carmen Electra ma is gyönyörű

Az alábbi képet a Kisalföld közölte róla 2015-ben, amikor egy jótékonysági eseményen megjelent. Tökéletes megjelenése mit sem változott az évtizedek alatt, nem meglepő, hogy továbbra is szívesen látják sztárokat felvonultató eseményeken.

kisalfold_2015_05-1581635322_pages300-300.jpg

Kisalföld, 2015. 05. 18.

 „A férfiak bálványa jótékonysági esten tündökölt. Carmen Electra amerikai színésznő, televíziós személyiség érkezik a 23. Life Ball jótékonysági estélyre a bécsi városházán május 16-án. A Life Ball a HIV-fertőzöttek és az AIDS-betegségben szenvedők megsegítését célzó jótékonysági estély.” (Kisalföld, 2015. 05. 18.)

 Ha olvasgatnál az Arcanum adatbázisában, nézd meg az előfizetési lehetőségeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://arcanum.blog.hu/api/trackback/id/tr4217811647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása